اگر در رابطه با چاپ یووی دی تی اف و به طور کلی فرایند چاپ دی تی اف دارای سوالات زیادی هستید و دوست دارید که این روش چاپ را بشناسید، در این مطلب با ما همراه شوید. زیرا قصد داریم که به طور کلی بررسی کنیم که چاپ دی تی اف چیست؟
چاپ دی تی اف مخفف Direct to film بوده و نوعی تکنولوژی جدید در صنعت چاپ است که در آن قابلیت انتقال طرحهای رنگی با کیفیت بسیار بالا به صورت مستقیم از فیلم روی پارچه وجود دارد. این روش جایگزین خوبی به جای چاپ سابلیمیشن و چاپ سیلک میباشد.
انواع تجهیزات چاپ دی تی اف (dtf)
یکی از مهمترین مواردی که قیمت چاپ دی تی اف را تحت تاثیر خود قرار میدهد نوع تجهیزاتی است که در روند آن استفاده میشود. این تجهیزات شامل موارد مختلف میشوند تا با شناخت آن ها بهتر درک کنید چاپ دی تی اف چیست و با چه لوازمی قابل انجام است.
دستگاه (پرینتر) دی تی اف
اولین و مهمترین دستگاه برای چاپ دی تی اف پرینتر میباشد. با کمک دستگاه چاپگر یا پرینتر این امکان وجود دارد که طرحی که به وسیله نرمافزار ریپ آماده شده است، روی فیلم به چاپ برسد. کار با دستگاه پرینتر دی تی اف به این شکل است که به جای کاغذ معمولی رول فیلم که کاغذ شفاف میباشد را در بخش کاغذ کش پرینتر قرار داده و دستور چاپ را به دستگاه میدهید. در ابتدا تصاویر به صورت رنگی روی کاغذ دی تی اف به چاپ میرسند و همزمان روی طرح رنگی، رنگ سفید چاپ میشود.
فیلم ترنسفر یا کاغذ دی تی اف
این فیلم یا کاغذ همان برگه شفاف پلاستیکی است که ضخامت حدودی آن بین هفتاد و پنج صدم میلیمتر میباشد. معمولا یک سمت از فیلم یا هردو سمت آن براق یا کوت شده میباشند. این فیلمها با کمک مواد پلی اتیلنی جوهر را روی خود جذب کرده و انتقال رنگ به پارچه را انجام میدهند. این کاغذها در میان تجهیزات مختلف چاپ دی تی اف، مهمترین جزء به حساب میآیند.
جوهر دی تی اف
جوهرهایی که برای چاپ دی تی اف استفاده میشوند، حاوی رنگدانه با سایزهای مختلف هستند که در چهار رنگ Magenta ، Black ،Cyan ،Yellow موجود میباشند.
البته در میان این جوهرها رنگ سفید نیز وجود دارد که بیش از سایرین حائز اهمیت است. زیر جوهر سفید به عنوان زیر لایه و فونداسیون عمل کرده و باقی رنگ ها روی آن سوار میشوند. در نتیجه جوهر سفید نقش لایه محافظتی در چاپ دی تی اف دارد. مهمترین فایده جوهر دی تی اف ماندگاری بالا بعد از چاپ و قابلیت شستشو است.
پودر DTF (چسب داغ مذاب)
اگر نمیدانید پودر چاپ دی تی اف چیست؟ باید بگوییم این پودر به رنگ سفید بوده و و مانند مادهای چسبناک عمل میکند. کار این پودر، چسباندن رنگدانه های جوهر به الیاف پارچه است. این پودر درجه بندی های مختلفی داشته و بر اساس میکرون درجه بندی می شود. پس قبل از آغاز فرایند چاپ تی دی اف، اطمینان حاصل کنید که میزان درجه آن، مطابق با نیاز شما باشد. جالب است بدانید که این پودرها در رنگ مشکی نیز یافت میشوند.
پرس حرارتی
برای منتقل کردن تصویری که روی فیلم چاپ شده است، به پارچه و تی شرت، از پرس حرارتی استفاده میکنند. همچنین این دستگاه جهت گرم کردن پودر مذاب روی فیلم دی تی اف در دستگاه پرینتر تبدیلی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
نرمافزار چاپ دی تی اف
با توجه به اینکه دستگاه های پرینتر اصلاح شده توانایی چاپ لایه های CMYK و سفید را به ترتیب مورد نیاز ندارند، این اقدام به وسیله نرم افزاهای چاپ دی تی اف انجام میشود. این نرمافزارها در نقش واسطه عمل کرده و در پرینترهای مختص چاپ دی تی اف کاربرد ندارند.
انواع دستگاه چاپ دی تی اف (dtf)
اکنون که با مفهوم چاپ dtf آشنا شدید، وقت آن رسیده است که با انواع دستگاههای چاپ مستقیم روی فیلم dtf هم آشنایی پیدا کنید که به سه دسته اصلی تقسیم میشوند و برای نیازهای مختلف طراحی شدهاند.
دستگاه چاپ دی تی اف خانگی
این دستگاه چاپ برای کسب و کارهای کوچک و کارگاههای خانگی و استارتاپ ها مناسب بوده و قیمت مقرون به صرفهتری نسبت به مدلهای دیگر دارد و فضای زیادی را اشغال نمیکند. این دستگاه چاپ دی تی اف خانگی برای عرض چاپ بین ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر مناسب میباشد. علاوه بر این موارد، هزینه راهاندازی پایینی دارد و برای نمونه سازی و تولید محدود بسیار مناسب است. اما در عین حال سرعت پایینتری نسبت به مدلهای صنعتی دارد و تیراژ تولید محدودتری را با آن میتوان پوشش داد. همچنین این دستگاه نیازمند تنظیمات دستی بیشتری است. پس اگر با این ویژگیها کنار میآیید این دستگاه چاپ دی تی اف را خریداری کنید.
دستگاه چاپ دی تی اف نیمه صنعتی
دستگاه چاپ نیمه صنعتی دی تی اف برای کارگاه های متوسط، تولید کننده پوشاک و چاپخانههای کوچک مناسب است. این دستگاه ارز چاپ ۶۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر پوشش داده و نسبت به مدلهای خانگی سرعت چاپ بالاتری دارد. فضایی که این دستگاه اشغال میکند، نسبت به مدلهای خانگی بیشتر است و هزینه نگهداری آن نیز نسبتا بالاتر میباشد.
از طرفی دستگاه چاپ نیمه صنعتی مجهز به سیستم پودر پاش خودکار یا نیمه خودکار میباشد و امکان اتصال به خشک کن مجزا دارد که مجموع این ویژگیها باعث میشوند برای تولید با تیراژ متوسط مناسب باشد و تعادل بین قیمت و عملکرد ایجاد میکند.
دستگاه چاپ دی تی اف صنعتی
مدل صنعتی دستگاه چاپ دی تی اف برای چاپخانههای بزرگ، کارخانههای نساجی و کارگاههای تولیدی انبوه پوشاک کاربرد دارد.
این دستگاهها برای عرض چاپ ۱۲۰ سانتیمتر به بالا طراحی شدهاند و سرعت چاپ آنها بسیار بالا میباشد.
از طرفی مجهز به سیستم پودر پاش تمام خودکار و خشک کن یکپارچه هستند و به صورت ۲۴ ساعته و بدون خالت مداوم اپراتور میتوانند کار کنند. دستگاههای چاپ صنعتی برای تولید انبوه با کیفیت یکنواخت و کاهش هزینهها در بلند مدت مناسب هستند. اما نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارند و حجم فیزیکی بالایی را اشغال میکنند و امکانات جانبی خاصی نیز دارند. در چاپ آقا از دستگاههای صنعتی و مجهز چاپ dtf استفاده شده که کیفیت چاپ را تا حد بسیار زیادی افزایش داده است.
مزایا و معایب چاپ دی تی اف
دستگاه چاپ دی تی اف و استفاده از این روش چاپ، نکات مثبت و منفی خاص خود را دارد که میتوانید با جدول زیر این نکات را متوجه شوید. البته اگر چاپ آقا را انتخاب کنید، قطعا مزایای این چاپ برای پروژههای مختلف شما بیشتر خواهد شد.
مزایا | معایب |
قابلیت چاپ روی انواع جنس پارچه (نخ، پلی استر، پنبه و…) | نیاز به پرینتز و تجهیزات مخصوص |
کیفیت چاپ بالا با رنگ های زنده و گرادیان نرم | نیاز قطعی به پرس حرارتی |
دوام بالا در برابر شستشوی مداوم، سایش و نور خورشید | هزینه مصرفی نسبتا بالا |
عدم نیاز به پیش تیمار پارچه | محدودیت برای چاپ طرحهای بزرگ |
قابل استفاده برای تیراژ کم و زیاد | زمان بر بودن فرایند چاپ |
ضخامت لایه چاپی کم | نیاز به نگهداری منظم پرینتر |
تفاوت بین چاپ DTF و چاپ DTG و چاپ تونر سفید
برای بیان تفاوت بین چاپ DTF و چاپ DTG و چاپ تونر سفید، ویژگیها و مزایا و معایب هر کدام را به تفکیک بررسی میکنیم تا مقایسه آن ها برای شما راحتتر باشد.
چاپ DTF
در این مدل از چاپ، طراحی مورد نظر روی فیلم مخصوص چاپ شده و با استفاده از پودر چسب روی فیلم پوشش داده شده و در نهایت فیلم با حرارت پرس روی پارچه منتقل میشود.
چاپ دی تی اف برای پارچههای تیره و روشن مناسب است و امکان چاپ روی انواع پارچهها (پنبه، پلیاستر، نایلون و …) داشته و مقاومت بالایی در برابر شستشو از خود نشان میدهد و برای چاپهای انبوه مقرون به صرفه میباشد. از طرفی ممکن است در پارچههای نازک، چاپ خشک به نظر برسد و نیاز به پرس حرارتی و پودر چسب دارد.
چاپ DTG
در چاپ دی تی اف چاپ مستقیم روی پارچه با جوهرهای مخصوص انجام شده و عملکردی مانند: پرینترهای جوهرافشان دارد اما با این تفاوت که مخصوص لباس است.
از مزایای چاپ دی تی جی توان به کیفیت بالا و جزئیات عالی برای طرحهای پیچیده و عکس و نرمی چاپ روی پارچه اشاره کرد که آن را برای چاپهای تیراژ پایین و طرحهای سفارشی مناسب میکند.
اما این مدل چاپ فقط روی پارچههای نخی نتیجه مناسبی دارد و برای پارچههای تیره نیاز به پوشش سفید دارد که ممکن است باعث افت کیفیت شود. همچنین برای چاپهای انبوه هزینه بالاتری نسبت به چاپ DTF دارد.
چاپ تونر سفید (لیزر یا الکترواستاتیک)
در این روش نیز از تونر سفید در پرینترهای لیزری یا دستگاه چاپ استفاده میشود به این صورت که ابتدا لایه سفید چاپ میشود و سپس رنگهای دیگر روی آن قرار میگیرند.
این روش برای چاپ روی مواد مختلف مانند پارچه، چرم، کاغذ و پلاستیک مناسب است و سرعت بالایی نیز دارد.
اما با این وجود در چاپ تونر سفید با محدودیت چاپ روی پارچههای نخی روبرو هستیم و هنگام شستشو ماندگاری کمتری دارد و نسبت به چاپهای DTF و DTG کیفیت پایین تری دارد.
سخن آخر
در این مطلب دانستیم که چاپ دی تی اف چیست. این روش چاپ برای لباس ها و کیف و بگ ها میتواند کاربردی باشد و افرادی که قصد سفارش چاپ روی پارچه را دارند، میتوانند با مراجعه به چاپ آقا سفارششان را در هر تعدادی که هست، ثبت کنند و با قیمت معقول، از فرایند باکیفیت چاپ دی تی اف روی پارچه لذت ببرید.
سوالات متداول
چاپ دی تی اف روی چه سطوحی قابل انجام است؟
این روش چاپ روی سطوح پارچهای اعم از پنبه، نخ، پلی استر و… بدون محدودیت انجام میشود.
لوازم مورد نیاز چاپ دی تی اف چیست؟
پرینتر مخصوص، فیلم یا کاغذ تی دی اف، جوهر، پودر، پرس و….
انواع دستگاه چاپ دی تی اف کدامند؟
دستگاه های چاپ تی دی اف شامل مواردی مانند: خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی و… هستند.
چاپ تی دی اف چه مزایایی دارد؟
قابلیت چاپ روی انواع جنس پارچه (نخ، پلی استر، پنبه و…)، کیفیت چاپ بالا با رنگ های زنده و گرادیان نرم، دوام بالا در برابر شستشوی مداوم، سایش و نور خورشید، عدم نیاز به پیش تیمار پارچه، قابل استفاده برای تیراژ کم و زیاد، ضخامت لایه چاپی کم
معایب چاپ تی دی اف چیست؟
نیاز به تجهیزات مخصوص، هزینه بالا، عدم استفاده برای طرح های بزرگ و…
نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید!